Despre Brembo....

Brembo este un producator italian de sisteme de franare auto , in specialb apartin segmentului premium si sunt cunoscute pentru calitatea lor impecabila, eficienta si fiabilitatea. Evolutia companiei a fost una rapida si pe parcursul timpului aceasta a dezvoltat multe tehnologii inovatoare, in anul 1980, aceasta era prima companie care oferea etriere de frana din aluminiu cu eficienta sporita. Multe mașini populare care participau la cursele auto erau echipate cu piese produse de către această companie. Printre acestea se numără Aston Martin, Pagani, Porsche, Ferrari, BMW M, și modele Lamborghini. În prezent, produsele companie sunt populare în 16 țări de pe 3 continente. Sunt produse la 24 de fabrici.

Printre discurile de frână Brembo folosite ca alternativă la componentele instalate din fabrică, se numără cele din următoarele game de produse:

  • Max: sunt piese vopsite, cu caneluri pe suprafața lor. Asigură un coeficient de frecare înalt încă de la începutul procesului de frânare. În plus, acestea asigură o mai bună împrăștiere a gazelor produse în urma încălzirii materialului de frecare a plăcuței de frână. Mai mult, una dintre caneluri permite monitorizarea gradului de uzură a discului: dispariția acestei caneluri înseamnă că trebuie să înlocuiți componenta. Canelura localizată în partea opusă servește la echilibrarea piesei.
  • Xtra: este o gamă de componente perforate. Găurile, la fel ca și canelurile, elimină eficient apa, prevenind decolorarea și depunerile de material de disc pe suprafața plăcuței de frână. Sunt piese durabile și eficiente, potrivite pentru a fi instalate pe diverse modele de mașini.
  • Sport: aceste discuri pot fi utilizate atât pe drumurile publice, cât și pe pistele de curse. Sunt realizate din fier cu conținut sporit de carbon. Se caracterizează prin durabilitate și longevitate. Aceste discuri sunt rezistente la temperaturi extrem de ridicate.

La producția discurilor, compania folosește activ tehnologii și soluții inovatoare: învelișul UV pentru protejarea suprafeței pieselor împotriva coroziunii, ventilația PVT, care, potrivit cercetărilor producătorului, asigură o răcire cu 40% mai bună a pieselor comparativ cu tipul de ventilare convențional.