Despre Ferodo

FERODO este o companie britanică populară ce produce frâne pentru industria auto-moto, aceasta afost fondată în 1897 de Herbert Frood în Derbyshire de Nord, Anglia, unde a înființat primul său laborator de testare și producția de frâne pentru trăsuri. Ferodo este de fapt o marcă comercială a gigantului Federal Mogul. Marca este specializată exclusiv în producția de componente de frână.

Primul nume in frane este si primul nume in competitiile auto. 331 de curse de Formula 1 castigate cu placutele Ferodo. Colin McRae pe Ford Focus in campionatul European de raliuri foloseste placutele FERODO DS 2000. Acelasi material folosit pentru placutele de curse poate fi comandat si pentru masina dumneavoastra.

Acesasta este prima companie care nu folosește azbest la fabricarea plăcuțelor sale de frână și a dezvoltat primele materiale moderne de frână. În primul rând introduce discuri, lichide de frână și hidraulică. Produsele sale se caracterizează prin calitate înaltă, durabilitate excepțională și durată de viață lungă. Marca oferă atât componente standard de frână pentru utilizatorul final, cât și cele concepute pentru curse profesionale. Nu întâmplător, produsele sale sunt preferate de curse moto din întreaga lume.

Compania oferă piese de frână de înaltă calitate, care asigură un control perfect de conducere, iar pentru șoferi, marca oferă o gamă excelentă de plăcuțe de frână și discuri de frână potrivite pentru diferite tipuri de motociclete, fără a compromite calitatea.

Discurile de frână Ferodo sunt o opțiune excelentă după. Gama oferită a mărcii include discuri de frână din serii actualizate care îndeplinesc toate cerințele pentru discurile inițiale de montare.

Toate discurile de frână FERODO sunt tăiate cu laser, tratate termic, cu oțel rezistent la carbon, datorită căruia discurile și garniturile au un coeficient ridicat de frecare, durabilitate îmbunătățită. Căptușeala mărcii are o construcție ușoară care ajută la distribuirea uniformă a presiunii de la frâne, ceea ce duce la o frânare mai bună și chiar uzura căptușelii.