Despre Textar

Placutele de frana reprezinta universul de la Textar – si aceasta de peste 100 de ani. Fondata in 1913, ca o societate de desfacere, marca grupului TMD Friction este recunoscuta pe plan mondial, pentru calitate, siguranta optima si confort de franare la cel mai inalt grad.

Istoria arata ca placutele de frana Textar s-au dovedit a fi un succes nu numai in traficul rutier, dar si la cursele auto. Montate in legendarele “sageti de argint” de la Mercedes, ele au contribuit la victoria argentinianului Juan Manuel Fangio, in anii 50, sa castige printre altele la cursele pentru Marele Premiu, la circuitul Nürburgring, in Italia si Buenos Aires. O scrisoare de multumire de la Mercedes sta marturie pentru aceasta colaborare de succes.

In domeniul marilor performante, TMD Friction, in calitate de producator al placutelor de frana Textar, reprezinta prima alegere pentru autovehiculele dotate cu discuri de frana carbon-ceramice. Si pe buna dreptate, deoarece aceste placute au fost dezvoltate in stransa colaborare cu producatorul discurilor de frana, pentru a gasi un obiect pereche optim pentru acest partener de frictiune.

Astazi, Textar ofera gama cea mai vasta de produse si servicii pentru autoturismele actual construite de pe piata. In sectorul masinilor comerciale, 70% dintre autovehiculele cu frane cu tambur si 50% dintre cele cu frane cu disc, parasesc linia de asamblare echipate cu produse de frictiune Textar.

Tendinta in ingineria automobilului este cresterea gradului de confort si a compatibilitatii cu mediul inconjurator. La dezvoltarea placutelor de frana, Textar imprima acest trend. Produsele silentioase, care produc mai putin praf la franare, si care pe langa aceasta, in baza greutatii lor reduse, scad consumul, pentru Textar nu mai reprezinta un vis pentru viitor. Cu TEXTAR EPAD, de pe piata pieselor de schimb, si cu PLACILE PORTANTE ALE PLACUTELOR TEXTAR LIGHT–WEIGHT, de pe piata autovehiculelor comerciale, deja s-au obtinut succese.