Despre TRW

TRW are o istorie mai veche de 100 de ani, fiind un furnizor principal de componente auto pentru foarte mulți producători de autovehicule.Pe lângă discuri și plăcute de frână TRW furnizează în momentul de față sisteme de siguranță a pasagerilor, sisteme de recunoaștere activă a pericolelor în timpul condusului, sisteme de direcție, elemente de siguranță activă etc.Rădăcinile companiei au fost înființate în 1901 și a durat mai mult de un secol până când au fost achiziționate de către Northrop Grumman în 2002. A contribuit la crearea unei varietăți de corporații, printre care Pacific Semiconductors, Aerospace Corporation, Bunker-Ramo, Experian și TRW Automotive  care face parte acum din  ZF Friedrichshafen.

Conform declarațiilor, TRW este furnizorul numărul 1 în Europa pentru echipamente de frânare, furnizând o gama largă de piese OEM. Plăcuțele de frână furnizate de TRW au în compoziție un conținut scăzut de metal greu, depășind criteriile directivei europene ECE R90. 96% din vehiculele vândute pe piață europeană sunt acoperite de o gama largă de echipamente de frânare produse de TRW: plăcute de frână, discuri de frână, etriere,lichid de frână, senzori de frână etc. Fiind un element important în sistemul de frânare al unui autoturism, la realizarea  plăcuțelor de frână TRW se pune un accent puternic pe siguranță, performanță și comfort. 

Având o gama de 1414 modele de plăcute de frână, TRW oferă soluții complete pentru toate tipurile de autoturisme, oferind, în același timp, garanția de a respectă specificațiile plăcuțelor de frână originale. Echipa de ingineri a TRW construiește plăcute de frână folosind formule noi pentru materialele de fricțiune ce oferă o performanță ridicată. TRW a fost prima companie care a ieșit pe piață cu plăcute de frână realizate din materiale ce nu conțîn metal, în anul 2000, cu mult înainte legislația în vigoare ceară acest lucru.