UFI Filters

UFI FILTERS a fost infiintata in anul 1972 in Nogarole Rocca (Verona) Italia sub denumirea Universal Filters Italiana cu scopul de a livra sisteme de filtrare pentru piata auto. In prezent avem de-a face cu un grup cu activitati multiple pe cinci continente - de la filtre pentru productia primara, productie de piese de schimb originale pana la filtre pentru aftermarket - care ocupa pozitia a patra intre cei mai mari producatori europeni de filtre pentru piata auto.

In prezent UFI are 2 200 angajati in toata lumea. Astazi in afara fabricilor si birourilor din Italia (in total in numar de 4 aflate intre regiunile Lombardia si Venetia) UFI are unitati de productie in China, Coreea de Sud, Japonia si Tunisia. asa numitul front offices, adica reprezentante direct la producatorii auto. Acestea se afla in Torino (pentru Fiat si Iveco), in Wolfsburg (pentru Volkswagen si Audi), in Rüsselsheim (pentru Opel), in Goteborg Suedia (pentru Scania, Saab si Volco), in orasul coreean Seul (pentru GM, Chevrolet/Daewoo, Hyundai si Kia), in orasul american Detroit (pentru Daimler) si in Tokio pentru patrunderea pe piata japoneza. In anul 2006 au fost deschise noi unitati de productie in orasul chinez Shanghai si in New Delhi, India. productia de filtre este egal impartita intre livrarile pentru productia primara (OEM), furnizarea de piese de schimb originale (OES) si productia pentru aftermarket.
Divizia High Tech se ocupa cu dezvoltarea de sisteme de filtrare pentru aplicatiile "externe", cum ar fi industria navala, aviatia, apararea si sporturile cu motor - de ex. Formula 1 (echipa Ferrari), MotoGP (echipa Ducatti), Le Mans Serie (echipa Audi) si care colaboreaza cu echipe din cele mai interesante discipline motoristice. Dezvoltarea permanenta a solutiilot de avangarda solicitate in domeniul fitrarii extreme a permis diviziei high - tech sa obtina o inalta specializare care se reflecta in produsele standard ale UFI FILTERS.