Despre Pipercross

Pipercross produce filtre de aer de inalta performanta pentru sportul cu motor de aproape 30 de ani.
Avand sediul in Northampton, England, Pipercross este situat alaturi de unii dintre cei mai importanti producatori de motoare pentru sportul moto din intreaga lume.

In acesti 30 de ani, filtrele lor de inalta performanta au ajutat multe echipe de curse sa castige importante campionate la nivel local, european si mondial. Eforturile de dezvoltare au continuat, iar colaborarea cu aceste echipe i-a ajutat sa produca unele dintre cele mai avansate filtre de pe piata din punct de vedere tehnologic.

Pipercross este o companie in crestere cu aspiratii inalte spre succesc, care incearca mereu sa imbunatateasca design-ul filtrelor de aer atat in ceea ce priveste performanta cat si eficienta. Dupa 25 de ani de munca si inovatie, Pipercross este si va fi la limita tehnologiei si a designului motoarelor pentru vehicule.

Principalele motive pentru a alege filtrele de aer Pipercross:
 • Mai multa putere
 • Protectie a motorului
 • Filtreaza aerul mai mult decat filtrele competitorilor
 • Un filtru pe viata
 • Usor de spalat si de utilizat
 • Gama de aplicabilii extinsa
 • Dezvoltare continua pentru noi motociclete
 • Motorsport pedigree
 • Identic ca cele folosite de echipele de curse din toata lumea

De ce sa folosesti un filtru de aer din spuma?
Filtrele Pipercross depasesc in performanta produsele din hartie si tifon din bumbac oferite de catre competitori in ceea ce priveste transmiterea fluxului de aer catre motor - chiar si cand sunt murdare!
Acest lucru se datoreaza structurii multilaminate folosite in fiecare filtru de aer Pipercross. Staturi din spuma de diferite porozitati sunt combinate prentru a capta particule marimi diferite.

 Rezultate Dovedite

Datorita cercetarilor intensive si a testelor efectuate cu ajutorul testul SAE J726c, Pipercross a creat combinatia perfecta intre densitatea si grosimea fiecarui strat din interiorul filtrului de aer.

In zonele in care filtrele Pipercross sunt imbibate cu aditiv pentru retinerea prafului, performantele de filtrare sunt mai ridicate deoarece aditivul ajuta spuma sa se umfle, deschizand celulele iar in felul acesta creaza un strat “lipicios” pentru a retine mai mult praf. Aceasta capacitate ridicata de retinere a prafului inseamna intervale de service mai mari, economisind astfel timp si bani.

Filtrele de aer Pipercross sunt de asemenea testate cu ajutorul dinamometrelor si rezultatele vorbesc de la sine, iar graficele de mai jos prezinta atat caii-putere cat si cuplul comparate cu filtrele de aer standard.

Avantajele Performantei

PipercrossCreat pentru a creste considerabil circulatia aerului comparativ cu un filtru de aer obisnuit din hartie, in timp ce mentine cel mai inalt nivel de protectie al motorului, filtrul de aer Pipercross este ultimul filtru de aer pe care o sa il cumperi pentru motocicleta ta.

Filtrele de aer Pipercross au fost testate in mod repetat pe diferite motociclete si rezultatele vorbesc de la sine. O crestere atat in putere cat si cuplu fara a fi nevoie sa se schimbe sistemul de alimentare, ci doar prin simpla schimbare a filtrului de aer.


Specificatii ale filrelor de aer de curse

Un fapt intalnit doar la Pipercross este faptul ca ofera o gama de filtre de aer special pentru curse, concepute pentru a maximiza circulatia aerului si performanta. Modificari in ceea ce priveste alimentarea sunt necesare pentru a profita de circulatia marita a aerului si pentru a preveni daunele provocate motorului.

 • Strat exterior rezistent la caldura
 • Capteaza resturile de dimensiuni mari si indreapta cursul aerului atunci cand acesta trece prin stratul interior. Suprafata VortexTM ridicata mareste aria suprafetei totale.
 • Strat interior de finete
 • Filtreaza particulele din mai mari de 5 microni,permitand numai aerului curat sa patrunda in motor.
Multumita celor aproape 30 de ani de istorie in productia de filtre de aer pentru curse, Pipercross se poate mandri ca este o parte din succesul pilotilor si echipelor de top din lumea curselor de motocicleta. Azi,Pipercross ofera filtre de aer pentru echipe de succes din Campionatele Superbike, Supersport si Superstock. Acestea sunt e.g. Rizla Suzuki, SMT Honda, MSS Kawasaki, Jentin Yamaha (British SBK), Copan Racing, PNWRiders Racing (American Superstock) etc. Pipercross este de asemenea partener al Triumph Triple Challenge.Garantie pe viata

Pipercross lifetime warranty
Fiecare filtru de aer Pipercross este asigurat de garantia limitata pe viata impotriva defectelor de productie si avand in vedere ca se spala, nimic nu se iroseste - ajutand mediul inconjurator si portofelul dvs!