OE OEM sau Aftermarket?

OE OEM sau Aftermarket?

Piesele OE (Original Equipment) sunt piesele folosite de producatorul auto in procesul de asamblare a unui autovehicul nou sau mai bine spus sunt componentele de prim montaj folosite de fabricantul masinii. Piesele originale au inscriptionate logo-ul producatorului (de ex. Sachs) si a marcii auto (de ex. BMW), avand pretul cel mai mare dar si nivelul de calitate excelent. Acestea sunt vandute comerciantilor exclusiv de catre producatorul marcii auto (BMW).

Piesele OEM (Original Equipment Manufacturer) provin de la aceeasi
producatori care fabrica si piesele originale. Piesele OEM sunt marcate doar cu logo-ul producatorului (de ex. Sachs], avand preturi accesibile si o calitate forte buna sau excelenta in functie de producator. Acestea respecta standardele de calitate impuse de producatorul masinii si vin in ajutorul fabricantilor de masini, asigurandu-le acestora o aprovizionare constanta a liniei de productie cu piese auto de calitate echivalenta celor Genuine (originale).

Faptul ca piesele auto OEM pot fi vandute de producator la furnizori sau comercianti cu amanuntul reprezinta un avantaj pentru client. Astfel, vei putea cumpara, la pret avantajos, un produs la standarde impuse de producatorul de masini. Mentiunile OE si OEM sunt specifice pieselor de origine sau originale, denumite "produs de origine

Piesele AFTERMARKET sunt facute de alti producatori decat cei care fabrica pies OE si OEM, care au cumparat drepturile de a le produce. Aceste piese sunt marcate doar cu logo-ul producatorului, avand preturi foarte accesibile si un nivel de calitate bun sau forte bun in functie de producator. Piesele cu indicatia AM se potrivesc la montaj si respecta standardele de calitate si prevederile legislative referitoare la siguranta si mediu. Poti gasi piese auto AfterMarket cu aceeasi durabilitate pe care o au cele originale, dar la un pret mult mai mic. Aceste componente AM sunt vandute comerciantilor direct de care producator, acest lucru aducand un beneficiu financiar clientului final.